Versterk de band tussen jou en je baby

Leona Dortmans
Docent Babymassage

Versterk de band tussen jou en je baby

Leona Dortmans
Docent Babymassage

Wat is Babymassage?

Ayurvedische, Shantala Baby massage
De Shantala babymassage is heel erg fijn en leuk om te doen, een rustmoment van de dag voor jullie samen. Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken met je baby. De eerste maanden spreken jullie vooral door lichaamstaal. Geef je een massage dan betekend dat hier een moment van aandacht en liefkozing voor je baby. Net als voeding is aanraking een belangrijke levensbehoefte, het geeft je kind een gevoel van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. 

De Ayurvedische Babymassage is eenvoudig te leren en een leuke manier om de band met je baby te versterken. Het stimuleert zowel je eigen zintuigen als die van je baby. Door regelmatig te masseren leer je jouw kind beter kennen, dit zorgt ervoor dat je intuïtief kan aanvoelen wat goed is voor hem/haar. Na een goede massage is je baby helemaal voldaan en ontspannen. Een prachtig cadeau voor jullie samen!

Wat is Shantala babymassage?
Shantala massage komt oorspronkelijk uit India, een vorm van lichaamsmassage met ritmische bewegingen voor baby’s. De arts Frederick Leboyer heeft deze massage uit India hier geïntroduceerd en uitgewerkt tot een Ayurvedische babymassage. Genaamd Shantala. Vernoemd naar de moeder die de massage gaf.

De effecten van babymassage
  • Één van de belangrijkste effecten van de babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt, “de Hechting” en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen.
  • De massage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.
  • Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van je kindje gestimuleerd en slaapt zij/hij dieper en rustiger.
  • Het eetritme verbetert door de massage en het vermindert darmkrampjes en overstrekking door de speciale technieken uit de cursus.
  • Baby’s die veel huilen of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen.
  • De massage ondersteunt ook het immuunsysteem, dit betekent dat kleine klachten, zoals hoesten en verkoudheid, gemakkelijk kunnen worden afgeweerd of in elk geval niet wekenlang aanhouden.

Cursus

Leona is gecertificeerd docent Babymassage. Lees meer over de inhoud van de cursus. 
Chat openen
Hallo, kan ik je helpen?
Stuur me een bericht om een afspraak te maken, of stel je vraag.